Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Εμπαιγμός στους ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ από την κυβέρνηση

Στον τελευταίο ανασχηματισμό, και εν μέσω έντονης λαϊκής δυσανασχέτησης και αγανάκτησης, παρατηρήσαμε την απομάκρυνση πολλών υπουργών (εκλεγμένων και μη) από τις αρμοδιότητές τους, εκ των οποίων μεγάλο ποσοστό αφορούσε γυναίκες. Δεν θεωρήσαμε τυχαία την τοποθέτηση πολλών γυναικών και προσωπικοτήτων σε υπουργικά πόστα, εξ αρχής. Πριν τις εκλογές του 2009, το νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο στελεχώνονταν από πλήθος γυναικών θεωρήθηκε ότι θα εξισορροπούσε την υπάρχουσα διοικητική κυριαρχία από το ανδρικό φύλο. Ίσως για το λόγο αυτό, να επιλέχθηκαν για δύσκολες υπουργικές θέσεις γυναίκες, που δεν άνηκαν όμως στον σκληρό πυρήνα του κόμματος.. Για πολλούς, το «ωραίο» φύλο, αντιμετωπίζεται ίσως με λίγη περισσότερη ευγένεια και ανοχή, χωρίς όμως να μειώνει τον επαγγελματισμό και το σεβασμό προς αυτό. Όμως αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά (ευγένεια, ανοχή) αποτέλεσαν μέσο, για το κυβερνόν κόμμα, το οποίο παρέτεινε την ανοχή του κόσμου, στα εξαιρετικά δύσκολα και δύσπεπτα μέτρα που θα κατέλυαν κάθε έννοια νομιμότητας.


Επιπρόσθετα, η εισαγωγή μη-εκλεγμένων προσωπικοτήτων, στο εκλογικό και διοικητικό παιχνίδι, όπως πλέον αποδεικνύουν περίτρανα τα γεγονότα, αποτέλεσε τον κυματοθραύστη της λαϊκής δυσανασχέτησης, ο οποίος προστάτευε το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ, από φθορές της εξουσίας και προβολής στα ΜΜΕ. Το επικοινωνιακό, όμως, παιχνίδι δεν σταματάει εδώ.. Οι ανταλλαγές υπουργείων μεταξύ υπουργών δεν αλλάζουν πολύ το διοικητικό υπόβαθρο της κυβέρνησης σε σχέση με την εισαγωγή νέων προσώπων. Ίσως είναι μια προσπάθεια να μην ταυτιστεί η ανικανότητα και η πολιτική αποτυχία με συγκεκριμένα άτομα, που περίμεναν τις συνθήκες να ωριμάσουν (πολιτικοί ωρίμανσης) για να διοριστούν σε θέσεις για τις οποίες χρειάζονται γνώσεις και διοικητικές ικανότητες.


Δεν είναι επίσης τυχαίο, το γεγονός ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα που προέκυψε από τον τελευταίο ανασχηματισμό, εμφανίστηκε ως σωτήρας.. και ως ύστατη λύση (σε τεχνηέντως δημιουργημένα αδιέξοδα… σας θυμίζει τίποτα;) για τη σωτηρία της χώρας….. αλήθεια γιατί δεν αναλαμβάνανε νωρίτερα αφού είχαν τις λύσεις στα χέρια τους.. ή μήπως δεν γνώριζαν ποιος είναι ικανός και ποιος όχι;


Σε κάθε περίπτωση, όταν θα περάσουν τα μέτρα για τα οποία υπογράψανε οι «τιμητές της λαϊκής ψήφου» το πρώτο μνημόνιο, και σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα, και ανάλογα με την συσσωρευμένη αγανάκτηση από τον κόσμο, θα έχουμε πάλι ανασχηματισμό.. Ας ακούσουμε, λοιπόν, για μια φορά ακόμα, τους πολιτικούς λεονταρισμούς στα έδρανα της ντροπής, και μετά ας μαζέψουμε τα επωασμένα αυγά με τις υπογραφές του μεσοπρόθεσμου.



Κύριοι, σας πληροφορούμε ότι οι Έλληνες ξυπνήσανε και πλέον ούτε σας ακούμε, ούτε σας πιστεύουμε.. ήρθε η ώρα να φύγετε. Δεν θα είμαστε για πολύ ακόμα ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ.. προσεχώς θα γίνουμε ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ..